2011. szeptember 28., szerda

Dachstein túra - jégbarlang és szurdok

Ezen a napon kicsi lazább programot terveztünk. Legláabbis azt hittük, hogy az lesz. Először is Werfen-be mentünk, a híres Eisriesenwelt jégbarlangba. Werfennél a jeleket követve könnyen el lehet jutni a bejárathoz, no nem a barlang bejáratához, hanem az őt bejáratához. Itt lehet megvenni a jegyet, ami 19 EUR, ebben benne van a belépő a barlanga, és a 3 perces felvonóhasználat is. Itt lehet venni képeslapokat is, ez esetleg azért fomtos, mert a barlangban nem szabad fényképezni.
Az út úgy néz ki, hogy vn 20 perc séta fölfelé, majd 3 perc lanovka, majd mégegyszer 20 perc séta fölfelé. Ekkor jutsz el a barlang bejáratához. Itt kb 20 percenként indulnak a csoportok, de ha sokan vannak, akkor gyakrabban, 30-40 ember megy be egyszerre, vezetővel, karbidlámpákkal. A barlangban 0 fok körül van, a látogatás hossza 70 perc. Érdemes felöltözni.
Szerintem nem érdemes kihagyni, hatalmas élmény, és gyönyörű... Az összes egyéb érdekességet meg úgyis elmondják ott, jobb is az, mintha én írnám le.
www.eisriesenwelt.at
A nap második felében a Liechtenstein szurdokban sétáltunk, ez nem túl hosszú, jól kiépített, kellemes út, a végén egy vízeséssel. Jókat lehet fényképezni, de nyáron tömeg lehet, szóval nem mindig élvezetes.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése