2011. június 13., hétfő

Gasztro: citromos-illatos sültcsirke újkrumplival

Kellemes ízű, illatos, friss, szívmelengető.
Ami kell hozzá:
- egy egész csirke
- 6 citrom
- 2 hagyma
- 9 fokhagymagerezd
- fél kg újkrumpli
- friss rozmaring ágak
- friss kakukkfágak
- friss citromos kakukkfű ágak
- kis olivaolaj
- só, bors.

A csirkét megmossuk, majd a hasába tömünk 2 félcitromot, 1 hagymát felnegyedelve, és 2 szál rozmaringot. 3 gerezd fokhagymár összenyomunk, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet és némi olivaolajat, összekeverjük. A csirkét beletesszük abba az előre kiolajozott tálba, amiben majd kisütjük, megsózzuk, borsozzuk, majd bekenjük a fokhagymás-kakukkfüves olivával, kissé belemaszírozzuk.
A krumplikat megmossuk, szükség esetén félbevágjuk (hosszában), és elrendezzük a csirke körül, hozzátesszük a maradék citromokat félbevágva, a maradék fokhagymát, hagymát negyedelve, 2 rozmaring szálat, 3 citromos kakukkfűszálat, kicsit sózzuk.
190 fokra előmelegített sütőben egy órát lefedve sütjük, majd megprirítjuk a bőrét. (a csirke akkor van kész, ha a beleszúrt hústű nyomán csak tiszta lé jön ki). Ekkor a csirkét kivesszük a tából, és a krumplit még kb 15 percig tovább sütjük.

A kész mű:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése