2011. szeptember 16., péntek

Borsós, pancettás krumplisaláta

Kellemes, egyszerű köret, melegen és hidegen is igen jóízű.

kb. 6 főre adom meg a hozzávalókat.

80 dkg (vagy 1 kg is lehet) apró újkrumpli, megmosva, megdörzsölgetve
30 dkg zöldborsó (fagyasztva)
14 dkg pancetta di cubetti, vagyis kockára vágott baconszalonna (a pancetta valóban finom)
fél citrom leve
maroknyi aprózott bazsalikom (esetleg menta is)

sós vízben puhára főzzük a krumplit, a főzés utolsó perceiben hozzáadjuk a zöldborsót is. Mialatt a krumpli fő, a pancettát serpenyőben ropogósra sütjük, majd levesszük a tűzről, hozzátesszük a citromlevet, kis borsot, a krumplit és borsót, majd a többi fűszert. Kész is vagyunk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése