2011. szeptember 22., csütörtök

Dachstein túra - a Hegy

Szeretem a hegyekeet, mert hívnak valahova, ahova alig van merszem elmenni, úgy, ahogy kéne. Helyesbítek, már nincs is merszem, régebben még volt valamennyi, de elmúlt. De azért a hegyek hívnak.
Szóval turistakéne felmentünk a Dachstein tetejére, közel 3000 méter magasba. Busszal mentünk a szállásról a szállásadóink javaslatára. Ramsau am Dachstein után Schildlehen végén van az út fölfelé a kabinos felvonóhoz (rélgen mi minden ilyet lanovkának hívtunk) A jegy ára 31 EUR/fő odavissza, hát így érdemes megvenni, mert ha nem, akkor ahhoz mászócucc kell. 20 percenként megy egy felvonó, mi kb háromnegyed órácskát álltunk sorba, kb. 11-re értünk oda. Ha hamarabb megyünk, akkor biztos jobb a helyzet. A hegyen hideg van, és ritka a levegő, a hőmérsékletet érdemes előre megkérdezni, ma pl 4 fok van fent, amikor mi voltunk 15 volt kb. De minden megtalálható itt: www.derdachstein.at  Mi elsétáltunk a Seethalerhüttéig, ez kb 45 perc oda, és kicsit kevesebb vissza, mert odafelé van az emelkedő.  

Visszafelé legondoláztunk, aztán az Austria Hütte érintésével mentünk el Schildlehenig. Szép út, olyan igazi Ausztria-élmény.  
Az út nem megerőltető, mert végig lefelé megy, viszont nagyobb élmény, mint a kocsiban cikkcakkozni lefelé. Schildlehennél megint jár a busz, ami ha kell tovább visz Ramsau am Dachteinig.

1 megjegyzés:

  1. A Dachstein "teteje", amit említettél, azért egy kicsit még odébb van... :) Oda bizony föl kell menni a felvonó felső állomásától, még kb. 2 óra hossza, részben klettersteig útvonalon.

    VálaszTörlés