2011. július 30., szombat

Kissé bazsalikomos Paradicsom leves

No, szokás szerint érzésre főzzük.

Egy pár paradicsomot összevagdosok kockára, majd felteszem főni egy kis pirított hagymára. Nem hámozom meg, mert majd úgyis leturmixolom, szűröm, így viszont megmaradnak a héj alatt található fontos vitaminok. A hagymát olivaolajon üvegesítem, mert a paradicsomhoz finom, már ilyenkor bele lehet tenni 1-2 levél friss bazsalikomot - esetleg kissé felvágva. Szóval paradicsomok bele, kis só, cukor, bors. Főzöm addig, amíg a paradicsom el nem fonnyad teljesen, ekkor összeturmixolom, és leszűröm, majd visszapakolom a lábosba, megkóstolom, utánafűszerezek, és kész is. Esetleg ilyenkor hozzá lehet tenni paradicsom sűrítményt, beletenni a bazsalikomot, megkóstolni, és cukrozni, ha túl sava.
Tálaláskor kis sajttal lehet színezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése