2011. június 28., kedd

Reklám

Na megint egy kedvenc, nemrég láttam a rövidített változatát

Liszt Ferenc Nemzetközi Reptér

Na, akkor megérkeztünk haza a nyaralásunkba, mostanttól pihi van, ezt onnan is tudom, hogy miután landoltunk, hazakerültünk, még kisétáltunk az éjjel-nappaliba egy Dreherért. És mennyire örültünk neki!

No de a kaland nem is ez volt, hanem a magyar reptér. Még midnig nem értem miért kellett átnevezni, sevész, nem vagyok politikus, a felesleges pénzkidobás zavar. (félreértés ne essék, értékelem Liszt Ferencet, koncertekre is járok, ismerem a műveit satöbbi, nem ezzel van a gondom). Naszóval, hazahoztunk 1 mázsa cuccot. Írd és mondd annyi volt, így amikor landultunk, és behúztuk magunkat a terminálra (természetesen 1), elkezdtuk keresni a tolikocsit. De hiába, mert nincs.... egyszerűen nincs. Így 2 db 30 kg-os bőrönd, 1 db 20 kg-os bőrönd és további 1 db 10 kg-os doboz várt ránk a kézipoggyászon kívül. Ühhüm. Najóvan kilogikáztuk, mithogyan, remek, kézbevesszük, beindítjuk (mert az a nehéz, utána repít a súly), és amint kiérünk megtámadnak különböző pasik, no nem segítésileg, hanem zsibvásároznak. Taxi, taxi. Jordániában kínálták így a purdék a műanyagkupakból összeeszkábált karkötőket.
Isten hozott itthon

2011. június 26., vasárnap

kórház a város és Birkafölde szélén

Na teganp megvolt az első kórház élményem itt Birkaföldén. Termésszetesen nőgyógyászatilag vizsgáltak meg, mert hamár belevágunk a lecsóba, akkor a közepébe csapunk. Óriási a kölünbség otthonhoz képest. Eljutni a vizsgálatig több óra a sürgőssségin is, ezen DrB ismertsége átsegített szerencsémre, de utána, odafigyelnek, elmagyaráznak mindent, megkérdezik, hogy értem-e, rendben van-e, elmondják hol fog fájni, szúrni, nyomni, előre is bocsánat, hogy kényelmetlen nekem ésatobbi. A csúcs az, hogy nem kellett undormány ősellenség kengyeles kivizsgáló székre ülnom, hanem ágyon feküdhettem, párnát tettek a csípőm alá, és a koktélcseresznye a habon az, hogy letakartak. Csak filmen láttam eddig ilyet, de most megvolt a full élmény. Hüvely ultrahang előtt az orvos elmagyarázta, hogy ez mi (már tudtam, de sevész), kéárte, hogy szóljak, ha bármi fáj, vagy kényelmetlen, közben végig mondta, hogymit lát, az miért jó, vagy nem, mi mit jelent, közben egy nővérke ott ült mellettem, mondogatta, hogy minden rendben lesz (neki protokoll szerint bent kell lennie, nehogy szexuális zaklatás vádja merüljön fel). Jóhogy haboskakaót nem adtak. Kérdeztem DrB-t, hogy ez most valami különleges elbánás volt? Mondta, hogy egyáltalán nem, itt ez a norma. Eljutni orvoshoz nem egyszerű, de utána hávájos.
Otthon az egyik (és nem egyetlen) legrosszabb élményem, kórházban, nőgyógyászati műtét előtt, az összes orvos megvizsgált, egyszerre. Az volt, hogy minden aznapi műtétest sorba állítottak az ajtó előtt, hogy most jön a főorvos, és megvizsgál. Hát mondom jóvan, miért, ő itt a macher? De mondom több szem, többet lát, legyen. Sorban állunk, az én orvosomat elhívják ultrahangra, szóval minden orvos a szobában, kivéve az enyémet, amikor sorra kerülök. Vetkőzés, felkengyelezés, majd ott feküdtem széttett lábakkal jóhogynem kikötözve jó 5 percet, maíg vártuk az én orvosomat. Utána a főmufti aszonta, hogy elég, meegvizsgál, nekem annyit seem mondott, hogy akkor mély levegő, most dugom fel az ujjam, vagy jónapot, már bent is volt a fémműszer, kitágítva, méhszáj vizsgálva. Elmondta a többi ott bambuló 30-40 éves férfi orvosnak, hogy mit lát, miért kell a műtét, majd kirántotta az eszközt, és odaböffentette, hogy öltözzek fel.

Neem is kommentálom. Ez most itt ennyi

2011. június 24., péntek

titok könyvek

Van az a könyv, a Titok. Nem olvastam végig, kölcsönkértem, belenéztem, olvasgattam hozzászólásokat fórumokon (a legjobb az a kislány volt, aki nagyon éhes volt, és arra gondolt, hogy anyukája ad neki enni, és megtette. Nahát...), és nem hittem benne. Aztán körülnéztem az itten könyvesboltba, és leesett az állam. Azannya, itt nem csak titok van. Itt van egy nagy halom angyalos könyv, de tényleg nagy halom, 2 polcnyi, hogy az angyalok hogyan segítenek az életeden. Van külön könyv Rafael angyalnak. Na meg van szintén kétpolcnyi varázsige könyv. Megmondják ha azt akarod, hogy a volt szeretőd mostani szeretőjének testét lepje el az ótvar, akkor egy kígyó lehántott bőrét áztasd diólébe, majd teliholdkor mosd meg vele volt szeretőd mostani szeretőjét jelképező félig leégett gyertyát. Meztelenül. No.
Fura, hogy ezek itt ennyire mennek. Vajon a TV előtt eltöltött idővel ez valamilyen kapcsolatban van?

Photo Friday: Wilderness

Rosemoore Garden 2011

2011. június 23., csütörtök

ajjjajjjajjj

Mindenből van egy először. Kocsilerobbanásból is. De ez csak azért van, mert 4 nap múlva megyünk haza, és a kocsi megmutatta, hogy hiányozni fogunk neki, nem akarja, hogy menjünk. Érthető és igen kedves, főként azután, hogy 2szer is meghúztam. Naszóval bátran vátlottam egyesből kettesbe, amikor egyszerre szállt el a kormány és a fék, azt eredményezve, hogy nem tudtam rendesen lehúzodni, és elég gyorsan jött felém az út szélén már parkoló autó. Azért sikerült visítással rásegítenem a kézifékre, így megálltunk. Felhívtam DrB-t, hogy jönöj azonnalba, mert ez ultragáz. Azt a 20 percet, amíg várakoztam, aktív sírással töltöttem, hát mert valamit csinálni kell, és cigi nem volt nálam. No, jött is, megnéztem, hümmögött, aztán mondta, hogy nagylány vagyok, intézzem el, van biztosítás, küzdjek. És igaza volt, mert megtudtam csinálni, miért is ne. Felhívtam a biztosítót, azok 20 perc alatt küldtek valakit, aki megnézte, és közölte, hogy ez a kocsi nem jó, el kell vinni valahova (nemm mondod báázzzz). Addigra DrB kinéztett egy gárázsét (szereldét), odavitettem a kocsit, ahol meg is cisnálták szépen délutánra. Csodás. Most megint megy a koccs, én meg büszke vagyok. 
Arra mondjuk nem, hogy így viszont vettem egy doboz blázt, és nekiestem. Tegnap már egész jól bírtam nélküle. Mi lesz holnap? 

2011. június 22., szerda

Vélemény: Art Deco - Glam Stars Lip Gloss

Mindig is akartam rúzsozni tudni magam. Olyan 4 évesen kezdtem, amikor a kiosztott csokiadagomat nem belélegeztem, hanem szépen elnyalogattam - na akkor kifestettem a számat is a csokival. Mekkora élvezet volt lenyalni. Meglehet, hogy ez maradt meg, mert eleddig minden rúzst lenyaltam a számról. Az első igazi rúzsom Revlon volt, még abból az időből, amikor Cindy Crawford volt az arca. Kurvásvörös volt, sosem használtam. Aztán szépen finomodott halványrózsaszínre az igény, vettem mindenfélét, a hűtőben tartottam, hogy jobb legyen, évekig ott álltak, sosem tudtam használni. Nem éreztem jól magam benne, mindamellett egyperc alatt lenyaltam. Aztán egyszer bementem az Estee Lauderbe - ott vettem a szemceruzáiamat - és ott mondtam a csajnak, adjon rúzst, addig nem megyek sehova. Erre közölte, hogy ilyen szép szájszínnel és formával nem ad, vegyek szájfényt. Hoppácska. Persze hogy meglehet, hogy több belőle a jutaléka, de sevész, megvettem, próbáltam használni, nem ment. Ezután még volt pár más szájfényem, és egy újabb rúzsom is, egészen addig, amíg áprilisban meg nem láttam a Glam Star Lip Gloss-t. Szerelem első látásra.

Felteszem, kellemesen könnyű, nagyon kicsit ragadós csak, csillog rendesen. Pár óra múléva még mindig megvan, már nem ragadós, fel sem tűnik, hogy rajtam van, szám sem szárad ki. Nem durva, pont csak tekintetet vonzó, szájat kissé megduzzasztja.
Összességében 5-ből 5 pontot adnék rá. Mindig a táskámban van, könnyen használható tükör nélkül is, szóval szeretem.
(akartam képet feltölteni, de nem megy.... hümm)

2011. június 21., kedd

Evészet Birkaföldileg

Na azzal a tapírcsajjal, aki olyan sokat kérdez, meg annak a férjével, akik szintén magyarok, étterembe kellett menni. Mert egy délutánai tea (Cream Tea nyamm), vagy sörözés (Tribute Ale hjajj nyálcsurog)marha, nem faja, kaja kell. Jóvan, nekünk nem gond, hiszen sáskák vagyunk, felzabálunk mindent (DrB a húst, én a többit). Na de ez speckó hely volt ám, itt volt Carvery.
A carvery egy olyan büfé, ahol 3 féle egybesült húsól kaphatsz szeletet (gyesznó, marha, pulyka), és magad szeded hozzá a köretet. Csak egyszer állhatsz sorba. A köverek: zöldborsó, zöldbab, kukorica, répa, paszternák, és 3-4 féle krumpli. Azért annyira nem estem hasra. Nem volt rossz, de. Mindenesetre ennyivel okosabb vagyok, mostmár tudom miaz a carvery.
Jejj.

várás

Az én DrB-m a legcsudásabb. Rendelt nekem egy vadonásúj, hejehujaszép laptopot. Azt várom már két napja. Merhogy majd hozzák, először tegnap 8 és 18 óra között. Okés, eltöltöttem otthol röpke 10 órát, miértne - van mit takarítani. erre meg este szólnak, hogy akkor inkább ma, szóval most megint itten ülök. Fel sem merek menni az emeletre, mert félek, hogy nem hallom meg, amikor jönnek.
Csak az a csudás benne, hogy közben a bankban meg megrendeltem előre a pénzt, merugye nem az van, hogy bemész, kiveszed, hanem megrendeled. No, és most meg nem tudok lemenni, mert nem jön a mesés új ketyerém. Fenevitte. Inkább hozná. Nem tudom, milyen lesz, csak azt hogy Dell és ezüst. Kellhet ennél több?

Közben meg várok mást is, jelzést, hogy tudjam, hogy rendbenlevőek a dolgok, hogy ígymegúgy. Főleg, hogy ezt az állandó frusztrált, akadályérzést nem kelljen tovább.

Lázasan nem tudok hidegfejjel gondolkozni.

2011. június 20., hétfő

Termékvélemény: Max Factor: Smoky Eye Effect Eyeshadow

Mert én bedőlök a reklámnak, és engedek az olykor rámtörő sürgető vágynak, mely egyrészt vásárlásra, másrészt magam cicomázására kényszerít. Ha a reklám meggyőz, akkor napokig erre gondolok, hogy nekem az kell. Kell. És az esetek (most már csak) felében meg is veszem (régen 80-90% volt. Szerintem irdataln nagyon fejlődtem, főleg úgy, hogy itt a reklámok igen csalógatók, szemrevalók, nyálcsurgatók)
Na így vettem meg a Max Factor: Smoky Eye Effect Eyeshadow-t is. Azt ígérték, hogy tökéletes füstös hatást fogok vele elérni, mertugye ezzel még a bolondok is tudnak majd. 8 féle színkombináció van, szeretem a lilát, így egy ezüst-lila (silver storm) összetételt vettem (most már persze nem ezt venném, hanem kipróbálnám a bronze-haze-t). Szóval van a step 1 oldala, azt úgy kell, hogy a szemhéjra mindenhova kened, és a szemzugba egy kicsit. Ez a világosabb szín. A másik oldalával - egyértelműen step two - pedig a füstös hatást kell elérni. Ez az oldal kicsit hegyesebb, szóval nem bonyolult valóban. Utána ujjak kicsit összemaszatolni, és kész is.
Nem rossz. Kicsit nekem zsírosnak tűnik, így elvártam tőle, hogy pár óra alatt begyűljön szépen a redőzetbe, és ezt is teljesítette. Ha magammal hurcibálom, és mindig felfrissítem, akkor faja, de ahhoz nincs kedvem. Elvárom, hogy 6-8 órát ott maradjon a szemhéjpúderem ahova tettem (és nem a fürdő polcára gondoltam).

Összességében 5-ből 2,5-at adnék rá. Az ötlet jó, (szerintem egyébként sem olyan nagy kunszt füstös szemet csinálni), ezzel könnyen is megy. Jók a színek, nem túl erős, nappali, nem erőszakos viselet. Viszont nagyon nagy rosszpont, hogy nem marad a helyén.

hogy miket nem mondasz

A birkaföldiek legalább annyiban, hogy nem turkálnak az ismeretség első öt percében. Vannak olyan kérdések, amiket nem teszel fel. Egyszerűen nem.
- hány kiló vagy?
- és mennyit keresel?
- és mikor akarsz gyereket?
- mióta van rajtad ennyi pattanás?
- hányszor szexeltek a héten?
és a többi. Ugyanígy nem beszélsz vacsora közben tesi próblémákról, mint begyulladt, gennyező sebek, vagy félig kinyílt méhszáj.
Egyszerűen tapintatlan, bunkó dolog, ami midnig felbosszant. Lehet, hogy hipokrata vagyok jómagam is, de vannak olyan dolgok, amiket egyszerűen a legjobb barátaimtól nem kérdezek meg, legfeljebb jelzem, hogy ha ő akar róla beszélni, akkor én készen állok. És van olyan, amiről én nem akarok beszélni, és érdekes módon megértik a finom célzásaimat.
De tegnap, amikor egy eddig számomra ismeretlen magyar házaspárral találkoztunk, a nő megkérdezte. Finoman hárítok. Megkérdezi megint. Hárítok. És bázzeg, megkérdezi harmadszor is. Miért?

2011. június 16., csütörtök

tapasztalatok

Na akkor amit eddig is tudtam az az, hogy én, és az ablkamosás nem vagyunk barátok. Ugyanígy nem barátom a vasalás, de azt a heti 8 inget még kibírom. Otthon nem vasalok, felakasztom, úgy szárad, tökéletesre. Itten viszont a szárítógép az oka, hogy kell.
Az ablakmosás mástészta. Macerás. Ablakkeret mosás, vizes bödön, rongy, esetleg egy szárazabb rongy is. Majd ecetes víz, vadiúj rongy (merügye a régiben megbúvó poszemek karcolják az üveget), újsághalom - mert mással nem jó, nem lehet. És csíkos marad, akármit csinálok. Ha süt, ha nem, ha újság, ha nem.

A másik amire rájöttem így mostanság, hogy anagyból nem jön ki a penész. Semmiesetrese. Ha nagyon akarom akkor se. Olvastam én citromos-sós, szódabikarbónás, ecetes megoldásokat, de semmi. Ecettől kicsit jobb, viszont az utána meg büdös a lakásban. Feladtam, penész marad. Majd összebarátkozunk.

zumba wii tapasztalat

A héten eddig 45 perces intermediate class-okat csináltam, de ma akartam erősíteni is , így egy 20 perces expert-et próbáltam ki. Kellemes meglepetésként ért, hogy pasi volt a táncos és végre új koerográfiákat láttam. A lépések kicsit bonyolultabbak, elsőre nehezebben követhető, de nem nehéz, a 20 percet simán lenyomtam. Tökjó volt, ez a nemtudomhanyadik alkalom, hogy élveztem a zumbát, most már tuti, hogy jó vétel volt.

2011. június 14., kedd

APR? birkafölde providentje

Az APR a teljes hitel mutató. A Quickquid nevű szervezet APR-je 1734%. Nem viccelek, Ezerhétszázharmincnégy százalék. Így hirdetik magukat a TV-ben, ja, és ez csak representative.... ehhez képest az otthoni provident kutyafül.
Ha már a TV-nél tartunk, a másik amit nem mindig veszek be, az a charity reklámok. Értem én, hogy kell, és Birkaföld bennszülöttei adakozók, és hogy csak havonta 2-3 fontocskát kell fizetni, de hogy állandóan szenvedő afrikai gyerekeket mutatnak, azért kicsit nekem sok. Szívesen segítenék én mindegyiknek, meg tudom is, hogy nagyon kell, de egy kissé zavar. Mert más nyomorát nehéz nézni, és én erre külön érzékeny vagyok, nem tudom miért; vagy neveltetésileg alakultam így, vagy az van, amit a New Scientistben olvastam, hogy egyes emberekben fiziológiai elváltozásokat észleltek, amikor azok más fájdalmát látták. Nem bírom, ha fáj valakinek valami, sem élőben, sem filmekben, végtelenül meg tud esni a szívem bárkin, akiről azt gondolom, hogy nem elég boldog, vagy valamiért senyved. (legyen ember vagy állat). Na nem vagyok valami puding, kemény vagyok mint a gyémát, mégis.

2011. június 13., hétfő

Gasztro: citromos-illatos sültcsirke újkrumplival

Kellemes ízű, illatos, friss, szívmelengető.
Ami kell hozzá:
- egy egész csirke
- 6 citrom
- 2 hagyma
- 9 fokhagymagerezd
- fél kg újkrumpli
- friss rozmaring ágak
- friss kakukkfágak
- friss citromos kakukkfű ágak
- kis olivaolaj
- só, bors.

A csirkét megmossuk, majd a hasába tömünk 2 félcitromot, 1 hagymát felnegyedelve, és 2 szál rozmaringot. 3 gerezd fokhagymár összenyomunk, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet és némi olivaolajat, összekeverjük. A csirkét beletesszük abba az előre kiolajozott tálba, amiben majd kisütjük, megsózzuk, borsozzuk, majd bekenjük a fokhagymás-kakukkfüves olivával, kissé belemaszírozzuk.
A krumplikat megmossuk, szükség esetén félbevágjuk (hosszában), és elrendezzük a csirke körül, hozzátesszük a maradék citromokat félbevágva, a maradék fokhagymát, hagymát negyedelve, 2 rozmaring szálat, 3 citromos kakukkfűszálat, kicsit sózzuk.
190 fokra előmelegített sütőben egy órát lefedve sütjük, majd megprirítjuk a bőrét. (a csirke akkor van kész, ha a beleszúrt hústű nyomán csak tiszta lé jön ki). Ekkor a csirkét kivesszük a tából, és a krumplit még kb 15 percig tovább sütjük.

A kész mű:Virágfesztivál

Hétvégén virágfesztivál volt a hozzánk legközelebb eső falu templomjában. Na nem az a fajta fesztivál, amire a brazilok is csettintenek, hanem igazi, birkaföldi falusi (olyan falu, hogy még kocsma sincs). Mindegy is, nekem az itteni templomok boltozata tetszik nagyon. Természetes, emberi...

Zumba wii tapasztalatok

Na most már elég sokszor játszottam ahhoz, hogy a 45 percet végigcsináljam anélkül, hogy utána elájulnék. És egyre jobban élvezem, szóval csk javaslom mindenkinek, hogy merd kipróbálni, mert jó móka! Nem mondom, hogy kilókat fogytam, de valamennyit izmosodtam, és alakultam az elmúlt 1 hónapban, és az állóképességem határozottan jobb lett.
Azt még midnig nem tudom, hogyan kell kilépni aprogramból, de hátha egyszer rájövök, vagy valaki megmondja.

Bréking

Azta, lenyírták a birkákat. Amint eláll ez a keserves eső, le is képelem őket - bár a szomszédéi eltűntek, szóval ott lehet, hogy nem csak a szőrtől váltak meg.
Egyébként egyrészről tökre megértem, hogy miért költöznek a napra a birkaföldiek, amikor nyugdíjba mennek - Spanyolország, Portugália, Zöld-foki szigetek satöbbi. Június dereka van, kint meg 13 fok.... és mi délen lakunk, mi lehet Skóciában? Talajmenti fagy?
Másrészt pont akkor amikor időd van az unokákra, barátokra, utazgatni, akkor mész máshova? Nemelég, hogy a párok nagyrésze nehezen éli meg a gyerekek kirepülését, és azt, hogy hirtelen munka nélkül maradnak, csak ketten, még máshova is mennek, ahol sem a nyelvet enm beszélik, sem a rendszert nem ismerik? Fura nekem ez.

2011. június 10., péntek

A Fáklya Endre

Direkt van az A. Verseket ír, én meg elolvastam őket. Mármint ami eleddig megjelent neki a két könyvben. Pont úgy ír, ami nekem tetszik, pont. Sok nagy kedvencem van tőle, onnan is tudom, hogy jóember, mert mindig más a kedvenc.
Itt álljon egy az ő kedvéért:


Hiába énekelnék
a lakomákról
s a tágas terekről lángoló dalokat
ha nem adhatok mást mint
morzsát és láncokat

Mi történt a Tescoban

Mint már említettem - pavlovi kutyaként - ha bemenek a Tescoba, pisilnem kell. Ma jött a slóra utána egy néni, akinél semmi más nem volt, csak újság. De egy retikül sem. Bevásárlószatyor sem. Nem most értem én, hogy ott jön rá a szükség, semmi vész, ez van, na de újsággal?
Aztán a kasszásbácsinak olyan fura arca volt. Megvotl mindene, de az álla valahogy az uvulája környékén helyezkedett el, meg volt tokája is rendesen. De ultra kedves volt.
És így félév után végre megvolt az első igaui nyári zuhém. Bár 9 fok van, végre nem az a szemerkélő, kis-szemű, mindenhonnan rátámadó szar, hanem normális, nagyszemű. Jejj.

És ez a három dolog felvidított. Ennyi elég volt, hogy mára elmenjen a szomor máshova.

Photo Friday: Shade


Valami angol kastély 2010 (English Castle)
Akkor láttam először, hogy egyszerre tud esni, és sütni.... mostanra már egészen megszoktam

szomor 2

Felütötte megint a fejét, nem olyan nagyon mint a múltkor. Ez most inkább frusztrált, dühös szomor. Amikor csak kérdés van, és válasz nincs. Tehetetlenül lógok, magamon, a kanapén, a konyhában, a zuhanyalatt. Olyan vagyok, mint egy. Nem találtam rá szót. A leeresztett lufi olyan klisés, és nem is fejezi ki azt a üreget bennem, ahová a fájdalom akkumulálódott idebent.

2011. június 9., csütörtök

nyűg

Nyűgös vagyok, nincs mese, és nincs apelláta. Kit tudja miért, én a szakdolgozatot okolom, ez a szöszmötölés vele megőrjít, ma több mint 100 000 szólistát olvastam (futottam) át vagy háromszor, kicsinál. Na meg az, hogy megyünk haza, mindig ilyennék tesz, egyrészt tudom, hogy csak én fogok pakolni, mert DrB csak áll a bőrönd fölött kárpálva, másrészt az egész házat rendbe kell vágni, nem szeretek ablakot pucoválni. No megyek nyígni máshova, meg be a városba.

2011. június 8., szerda

this lady és a szemét

Namost akkor voltak itt megnézni a házat, lévén a hónap végén innen lépünk. Fura volt, hogy rám midnig úgy utaltak, hogy "this lady"... vicces, mert hirtelen úgy érteztem, hogy szoknyát kéne vennem, mert ebben a hippigatyóban nem vagyok igazán egy nagy lédi.

megint leakadtam, hogy az hogy a dunnafaszban van (csak lédiesen, vagy légiesen, mindegy már), hogy a szemetet csak kéthetente viszik el. Csak emgadott időben lehet kitenni, mert egyébként megbüntethetnek, arról nem is beszélve, hogy az állathadsereg szétszedi, és módszeresen széthordja. És mivel a múltkor pont nem voltunk itt, amikor az időpont volt, ezért kerek egy hónapi érleltem a szemetünket. Csodás. El tudod képzelni mi történik a maradék, sajnos kidobott húsokkal egy hónap alatt?

fogyókúrákról

Nem azt állítom, hogy nagyon túlsúlyos lennék, de pont egy kicsivel több van rajtam, mint kéne (na és ami eddig volt. Az eddig az a cigi nélkül töltött egyév előtt időszakot jelenti). Szóval próbálok pár kilótól megszabadulni, és ez standard állapot az életemben. Olvasgattam a fogyókúrákat, és egyre kevésbé tetszenek. Egyhangúak, egyoldalúak, és mindemellett szenvedősek - fel is adtam. A még talán legjobbnak nevezhető a szétválasztós, abban látok rációt, de pl a narancsos nagyon durva. Narancson, tojáson, tejfölön lehet élni egy hétig. Meg van a krumplis. Nagyon szerestem a krumplit, minden formában. Hamarabb eszem meg egy  adag sült/főtt/akármilyen krumplit, mint egy csík csokit. De hogy napokig csak azon éljek.... úgy érzem utána csak keményítőből állnék. Szóval a következőket tartom be: délelőtt gyümölcsöt eszem, reggelire mostanában gyümölcsturmixot készítek, abból DrB is behörpint egy pohárkával. Ebédre jöhet valami durvább, hús salátával, kis pizza hús nélkül (és lehetőleg sajt nélkül), főzelék, leves, bármi - főként próbálom figyelni, hogy mit kívánok, mert az elárulja, mi hiányzik. Próbálok mindig valami nyers zöldséget is enni bele. Ha délután nagyon ehetnékem van, esetleg pár szem mag, néha joghurt, vacsora pedig vagy csak simán saláta, vagy az ebéd megint, csak fél adagban. Egy héten egyszer halat eszünk, és a húst próbálom minimumra csökkenteni. Vöröshúst csak nagyon ritkán eszem (bár gyakrabban, mint amikor egyáltalán nem ettem), csirkéből csak mellet. Ez nem valami egészségügyi megfontolás, egyszerűen nem szeretem a húst, nem bírom az ízét. Kenyeret ha eszem (kéthetente kb), akkor próbálom magosra venni a figurát, vagy magam megsütni. Salátába gyakran teszek csírákat.

És még mindig úgy érzem, hogy nincs bennünk elég vitamin, vagy ásványi anyag. elkezdtem utána nézni mi miben van, mire kell. Pl cink, vagy magnézium.... vagy tegnap az E vitamin, és a sokféle B vitamin. Mivel ez új, eddig ezzel nem foglalkoztam, kifirnyákoltam, miért van ez. Hát mert itt, a Birkák Földjén mindenre ráírják, hogy miből mennyi van benne, és hogy az mennyi a napi ajánlott adaghoz képest. Felhívták a figyelmemet, és az nem nyugszik.

2011. június 7., kedd

Tejszínes sült tőkehal

Nem vagyok nagy halas, vagyishogy eleddig kifejezetten utáltam, aztán jött a nemzeti büszkeség, a fish and chips, és megszoktam. Mostanra már meg is szerettem. És tessék egy recept nektek. Továbbra sem miniméterre és dekára pontosan tartok be mindent, szemre főzök, vagy bejön, vagy nem. (be szok).

Tejszínes sült tőkehal

Megfelelő (ahányan eszitek, ez kb 4 főre elég, szóval akkor 4 filé) mennyiségű tőkehal (vagy bármilyen fehérhúsú  tengeri hal)
1 citrom
só és bors (lehetőleg fehér)
20 deka ementáli sajt
3 deci tejszín (sűrű, ne sajnáljuk.... ez kb. 1 bögrényi)
1 teáskanál dijoni mustár (hanem dijoni, legyen kicsit több, mert a dijoni erős zamatú - orrtisztító fajta)
fél bögre zsemlemorzsa
kis olvasztott vaj (egy leveses kanálnyi)

Kell egy akkor tűzálló edény, amibe az összes filé egy rétegben belefér - nem pakoljuk egymásra. Kivajazzuk, majd befektetgetjük a halakat. Ha van rajta bőr, akkor az legyen alul (a szebbik fele legyen felül - presentation side up). Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint persze, majd ráfacsarjuk a citrom levét. Ráreszeljük a sajtot, szépen, hogy mindenhol bőven ellepje, majd összekeverjük a msutárt a tejszínnel, és ráöntjük az eddigiekre. A zsemlemorzsát összekeverjük az olvasztott hallal, és rászórjuk a halra. 180 fokra (közepesre, vagy annál kicsit melegebbre) állítjuk a sütőt, jól befűtünk, majd betesszük a halat 25-30 percre. Akkor jó, ha  a zsemlemorzsa kellemes barna, a hal pedig könnyen pikkelyeire esik (villával ellenőrizhetjük).
Melegen tálalva a legjobb, krumplipürével (esetleg rizzsel)

ehh

Fos az idő barátaim, fos az idő.... alig van 14-15 fok, majd megfagyok, és most meg percenként nekiered a keserűség az égből. Nincs is kedvem se semmihez se.

2011. június 6., hétfő

X-men, Invictus és Tudorok

Megnéztük az X-men, az elsők-et. A mozi nem volt vészes, teljesen normális kisvárosi filmszínház. A film magam pont olyan, mintha vasárnap este adnák le az HBO-n. Azért vasárnap este, mert végülis az X-men valahol már kultikus, na meg annyira rossz nem is volt (láttam én már moziban ennél pocsékabbakat). És akkor most lesz itt SPOILER, szóval ne olvasd, ha még nem láttad, és akarod. Kicsit lapos volt nekem, vontatott, a vége meg túl drámai, túl nyálas. A legjobb rész az volt, amikor Wolverine közli velük (Magneto és prof X), hogy Go fuck yourselves. A legviccesebb az volt, amikor X prof aszondja, hogy öregkorára biztos teljesen kopasz lesz. De egyébként ennyi. Egyszer jó volt, de nem rajongok érte.

Az Invictus-t már régóta meg akartam nézni, Clint Eastwood-ot bírom, mint rendezőt. És lehet, hogy pont ezért volt csalódás, mert mind a Millió dolláros bébi, mint a Gran Torino ennél sokkal nagyobbat üt. A film jó, elgondolkoztató, végülis az én hibám, hogy többet vártam. Kicsit valahogy az izgalom görbe nem ment elég magasra, de minden egyéb tekintetben megfelelő. Meg kéne néznem, hogy mekkora az igazságtartalma

A Tudorok meg egy sorozat volt, most fejeztem be. Az első évad és a második évad fele kurva izgalmas volt, állandóan néztem. Pörgős volt, tele feszültséggel, kis szexszel, pont jó mennyiségű cselszövéssel, jó pasikkal, feszes mellű csajokkal, és mindennel, ami egy HBO sorozathoz kell. (NEM az HBO gyártotta, hanem a Showtime). Viszont a második évad felétől összecsapták, még ugyan van harmadik, meg negyedik is, de a végén már nagyon vártam, hogy vége legyen. Na meg ha Tudorok, akkor hol marad Bloody Mary? Elisabeth és a Golden Age? Hogy meghal Edward? Szóval örültem volna, ha még folytatják, de az első évad stílusában. Lehet, hogy megnézem majd a Rómát is....

2011. június 3., péntek

Reklám 2.

Na azt hiszem megtaláltam azt a vicces reklámot, amit a múltkor írtam. Lejátszani nem tudom magamnak, mert lassú, de berakom ide.

És akkor van ennek egy második része is, hangosan röhögök rajta, bármikor látom.

feccs a kandallóban

Reggel eldobtam DrB-t a játszóházába (munkahely), hazajöttem, és volt valami fura zaj a házban. Aztán kaptam egy sms-t, azt hittem a telefonom vacakol, amikor újra meg újra hallottam. A hülye fecske berepült a kéményen a knadallóba, és ott volt bezárva, vergődve. Hát azért összeszartam magamat no. Kinyitottam az összes ablakot, ajtót, , majd óvatosn kinyitottam a kandalló ajtaját. És a legnagyobb megnyugvásomra a kismadár egyből kihúzott az ablakon. Naszóval a mai kaland megvolt, és az adrenailn rush-ra hivatkozva ma csak 1 órát írtam a dolgozatomat. Inkább bemenek a városba, megnézem mi a helyzet.
Ja, és savanyítottam megint káposztát, megpróbálok töltött káposztát csinálni, hátha.

2011. június 2., csütörtök

feccs és csoda

Tegnap kinyitottam a fürdőszoba ablakot. Nem kellett volna, mert odafészkelt egy helyes és viszonylag hangos fecskepár, és leesett a fészek. Megnéztem, még nem volt benne tojás, de belesajdult a szívem. Meghallottam ma reggel is a sivalkodásukat, és örömmel jelenthetem, hogy nem adták fel, és építik a következőt. Szóval a fürdőben nem nyitunk mostantól ablakot. Illetve kinyithatjuk a másikat, de ott meg mintha valami légyfészek lenne, mert ha az nyitva van, beáramlik egy rajnyi légy.

Aztán meg ma reggel betettem a kontkatlencsémet, és eltűnt. De szőrén szálán. Csak azt vettem észre, hogy már nincs a szemeben, de sehol máshol sincs. Még szerencse, hogy nem ez volt az utolsó, mert lencse nlkül nem tudok vezetni.

Ja, és a ha a BBC Breakfast-ban mégegyszer azt mondjáék, hogy thank you very much indeed, akkor bemegyek hozzájuk, és rendetcsapok, kiosztok pár sallert (vagy mit), mret ultraidegesítő. Viszont nincs msot időm itt irogatni, mert írom a szakdolgozatomat. Pfúúújj.

2011. június 1., szerda

zumba wii megint

Na ma azon akadtam ki a zumbával kapcsolatban, hogy lehet ugye választani a lesson és a party opciókat. Azon belül van beginner, intermediate és expert. Csak a beginnert néztem meg, de mindkettőben ugyanaz van, ami így elég hülyeség, mert akkor mi a különbésg??
És még mindig nem tudom hogyan lehet kilépni, ami azért vicces. Általáan értek ezekhez a ketyerékhez.

Reklámok Birkaföldén

Most, hogy teljesen kiakadtam, hogy ez a mobilnet mekkora ultrafos, írok egy-két itteni reklámot. Megpróbálom megkeresni ezeket a youtube-on, de mivel ennyire lassú a kapcsolatom, nem biztos, hogy menni fog.
Az itteni TV-s reklámok ötletesebbek, és gyorsabban változnak, mint otthol. A mostani két ultimate:

1. Volkswagen reklám: kiscsávó Darth Vader-nek öltözik, és az Erőt próbálja használni a lakásban, lámpán, meg mindenfélén, aztán kimegy Apa volkswagenéhez, apa az ablakból nézi. És amikor kiscsávómegint Erőzni próbál, bekapcsolja a kocsin a lámpát. Nagyon vicces

2. Van egy ital (nevét sem tudom), egy faszi van csak benne, iszik az italból, és aztán alliterál valamit, próbálja egyre gyorsabban. A mondat maga sem rövid, amikor másodszor mondja, ilyen halál büszkén villógó szemüveggel néz körbe, hogy sikerült.... aztán a harmadik vagy negyedik alkalommal már belebukik, de nem feltünően, csak az utolsó pár szó ilyen bla bla lesz. Ekkor körülnéz, és azt mondja, hogy asszem ott volt egy kis baki. De a pasit nagyon eltalálták, minden alkalommal röhögök rajta. Mivel nem tudom a termék nevét nem tudom megkeresni, de majd próbálom figyelni a TV-t hátha.