
A bögrés és muffin-jellegű sütiknél általában az a nyerő, ha a száraz és nedves összetevőket külön-külön keverjük össze, lazán, nem kell nagyon, majd a kettőt egybe. Nem kell nagyon kidolgozni, agyonkevergetni. Ezért jó, mert nagyon gyors.
Szóval akkor a lisztet, a sütőporral, cukorral kissé elkeverjük az egyik tálban, egy másikban meg a tejet és az olajat elegyítjük, majd hozzá tesszük a tojás(oka)t is. Majd összeborítjuk a kettőt, kicsit megkeverjük és kész is. Persze nem fontos így csinálni, lehet mindent egybe összekeverni, akkor is jó.
És akkor innentől lehet variálkodni: tésztába citromhéj és pár csepp citromlé plusz vaniliás cukor, vagy fél bögrével kevesebb lisztet teszünk bele, és a maradékot darált dióval pótoljuk. Vagy kettéosztjuk a tésztát és a felébe kevés kakaót keverünk. No mindegy is.

Aztán addig sütjük, míg a teteje aranybarna nem lesz, és ha a villát beleszúrjuk, már nem ragad rá tészta. Kész is. Sütés közben az első 15 percben ne nyisd ki a sütőt, és az első öt-hét perc után lejjebb lehet venni 10 fokkal.
könnyű - isteni sütemény, Erzsébet napra készítettem...tetejét megkentem barack lekvárral és megszórtam porcukorral.
VálaszTörlésFinom
VálaszTörlés