ami kell hozzá:
- fél kg darált mák
- 30 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 1 csom sütőpor
- 5 tojgli
- fél kg mascarpone
- 2 zaccs vanilin cukor
- díszítéshez bogyós gyümölcs
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat 15 dkg cukorraal fehérre verjük, majd belekeverjük a mákot, a sütőport és a puhára olvasztott vajat. A fehérjéket a maradék cukorral keményre verjük, majd belekeverjük. Kivajazott sütőben 45 percig 180 fokon sütjük (én előmelegítettem). Hagyjuk kihűlni, majd a mascarponét elkeverjük a vaníliás cukival, és rákenjük jó vastagon a tortára, és megszórjuk a gyümölccsel.
Egyébként azt elfelejtettem írni, hogy igen finom lett. Tömény mák ugyan lehetne lazítani kis almalekvárral, de így is kétpofára zabáltuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése