No, szokás szerint érzésre főzzük.
Egy pár paradicsomot összevagdosok kockára, majd felteszem főni egy kis pirított hagymára. Nem hámozom meg, mert majd úgyis leturmixolom, szűröm, így viszont megmaradnak a héj alatt található fontos vitaminok. A hagymát olivaolajon üvegesítem, mert a paradicsomhoz finom, már ilyenkor bele lehet tenni 1-2 levél friss bazsalikomot - esetleg kissé felvágva. Szóval paradicsomok bele, kis só, cukor, bors. Főzöm addig, amíg a paradicsom el nem fonnyad teljesen, ekkor összeturmixolom, és leszűröm, majd visszapakolom a lábosba, megkóstolom, utánafűszerezek, és kész is. Esetleg ilyenkor hozzá lehet tenni paradicsom sűrítményt, beletenni a bazsalikomot, megkóstolni, és cukrozni, ha túl sava.
Tálaláskor kis sajttal lehet színezni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése