2012. március 30., péntek

Még 19 nap - Sorozat: "The Practice"

Ha jól tudom magyarul az Ügyvédek nevet kapta. Tavaly, véletlenül töltöttem le, a Private Practice helyett. Most az 5. éved végén tartok (összesen 8 van).
innen: www.listal.com

Az első pár részen nehezen rágtam át magam, azóta viszont szinte minden nap nézek 2-3 részt, ahogy az idő engedi. Egy védőügyvéd irodáról szól, ahol 6 ügyvéd van, és egy asszisztens, aki a helyi Rape Center-ben is önkénteskedik. Ezenfelül bírókkal, állami ügyészekkel is találkozunk. Legnagyobb részt az ügyeket, tárgyalásokat mutatják be - van amikor az állami ügyész szempontjából - más védőkkel természetesen, magánéletről kevés szó van, sokkal kevesebb, mint amit egyéb sorozatokban látok. Emberi vonal, tanulság, mélyértelem, morál mindig van, bár van amikor csak részeken átívelően derül ki, hogy nem is az, amire az elején tippeltél. Vannak nagyon vicces részek, részletek, vannak, amin tényleg sírtam (feltehetően a gyerekhormonok besegítettek). Nagyon tetszik, hogy a pl. lefejezett hullákat nem mutatják naturalisztikusan percekig, hanem mint a szoftpornóban, szinte fátyolon keresztül, ha egyáltalán. Ezért szeretem a 90-es évek végén készült filmeket, akkor még nem volt olyan fontos az elborzasztás, vagy talán magasabb volt a küszöb. Engem a történet érdekel, nem az, hogy egy levágott kéz, vagy letépett köröm hogy néz ki.
A legmélyebb és állandó kérdés az az, hogy hogyan képesek gyilkosokat, erőszaktevőket, dílereket védeni, és adott esetben egy jó húzással felmentetni az esküdtszékkel, és ezzel visszatenni az utcára.

Összességében 10/10 az értékelés, az egyik legjobb sorozat, amit mostanában láttam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése