2011. május 5., csütörtök

Szemét Birkaföldén

Erről már akartam írni a múltkoriban is, de szerencsére most már eleget ittam a nagy izgulás közepette ahhoz, hogy meg is írjam.
Naszóval emgérkeztünk, és nem volt kukánk, rendelni kellett az önkormányzatról. Mivel a házunkban nincs térerő, vonalas telefon meg pláne, ezért inkább e-mailt írok, akinek csak lehet, mert ki kell állni a kertbe, ha fúj a szél, akkor vándortérerő van csak, ha esik az eső, akkor. Naszóval írtam nekik, mondták is, hogy küldik a cuccot. Utána pár napra írtak, hogy hoppá, rendes kukát nem kaphatunk, mert ebbe az utcába nem jár kukásautó. (egyébként az utcának nincs neve, a házunknak nincs száma, de legalább van neve) Így csak egy fekete dobozt kaptunk, plusz egy zöld zacskót és egy barna zacskót, amit később megfejeltek egy kisebb zöld dobozzal. Szóval a szemetet 5 féle helyre gyűjtöm jelenleg.
1. kommunális - minden ami az alábbi 4-be nem fér bele
2. fehér papír (újság, szórólap, zoknik - csak párban, fehér lapok)
2. karton (tojástartók és egyéb papír dobozok)
4. kajamaradék (ha nincs házi komposztálód)
5. fémdobozok, műanyagdobozok (amennyiben újrahasznosítható), alufólia (összegombócolva) üveg - itt minden csak elmosva.

Tetszik a rendszer, de elég fárasztó egyébként. Ha nem mosod el, nem viszik el, ha nincs rajta az újrahasznosítható jel, nem viszik el (csak néha)

És még ennyi idő után is van, amit nem tudok hova tenni, meg kell néznem az ismertető brossúrán, vagy a neten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése