2012. október 29., hétfő

Halál? félelem?

Jókai Anna: Ne féljetek könyvét olvasom éppen, már nagyon a végefelé járok. Annak, aki még nem olvasta, csak annyit mondanék, hogy most kezdje el, mert zseniális. Aki meg olvasta, az úgyis tudja, miről van szó. Mindenesetre ahogy a könyvbéli Mária gondol a közelgő halálára, az tegnap nagyon szíven ütött. Valahol nagyon mélyen kellett belegondolnom, hogy valóban vége lesz, eltűnök innen, mint annyi milliárdnyian. És én sem tudom sem az órát, sem a napot. Akár ma, akár 60 év múlva, de jön felém, közelít.

És hol keressem a mivégrére a választ? Istenben? Semmiben? Nincs is? Csináltam én eddig bármi értelmeset? Fogok még?
Az nem érdekel, hogy mit hagyok örökül, mert minden feledésbe merül előbb-utóbb, a gyerekem - ha szerencsém van - megőriz az emlékeiben.

Mennyire vagyok én megbékélve azzal, hogy meghalok? Mennyire félek? mitől félek pontosan? Hogy nem tudom mi van utána?

Mostanában leginkább az foglalkoztat ebben a témában, hogy mi lesz a babszemmel? Ki viseli majd gondját? Persze, nyilván az apja... na de mégis ki fogja annyira szeretni, mint én?

És itt csak kérdések állhatnak, mert nincs rá válasz.... illetve van. De mindenkinek más válasza van. Ha bárki olvassa ezt a blogot, és le merné írni.... hogy tudjam.


2012. október 26., péntek

Dr Hauschka termékek

Na de mégis erőt veszek magamon.
forrás: http://www.timeakerkow.com/Dr.Hauschka.htm
3,5 éve használok kizárólag dr Hauschka termékeket, és rendszeresen, 6 hetente jártam kozmetikushoz, tisztításra. Nem érzek hatalmas előrelépést az ügyben, a bőrőm most is pocsék, tele mitesszerrel, és természetesen egy-két pattanás is bejátszik. Persze ezt főként közelről lehet látni, de hátugye én onnan nézem. Neem mondom a bőrőm állaga, tapintása csudaszép, nincs rajtam egy kanyi ránc se, de azért így amikor már az életem B oldalát játszom, akkor ne legyek már állandóan pattanásos. Így ma döntöttem, és váltok.
Szóval én szerettem a Hauschkát, biztos vissza fogok még rá térni, de nekem nem elég hatásos. Nekem ennél több kell, több erő, vagy több hatás, mert 3 év alatt azért...többet várok na. Sosem volt igazán szép bőröm, de a terhessség alatt rengeteget romlott. Előtte volt egy rövid idő talán, amikor úgyahogy, de nekem ez nem az igazi. Ennél volt már jobb is, nem homeopátiás szerekkel is, és most azt gondolom, ha holnpa meghalok, legalább ne tökig pattanásosan. DrB szerint sem arra kell készülni, hogy majd 70 évesen defasza bőröm lesz...
Ettől függetlenül ajánlom, mert sok olyan embert ismerek, akinek ultrára bejött, többek között anyámnak is, aki 70 éves, és 10-15-öt le tagadhat az arca alapján. Vagy egy volt kolléga, aki 40 helyett tényleg 30nak néz ki, üde hamvas csodaarccal.
 10/8-ra értékelem...

Ha nem, hát nem

Egyszerűen nincs időm írni.... bocsánat. A gyerekről tudnék csak, de arról meg nem akarok. A múltkor elgondolkoztam, mit fognak szólni azok a külkök, akikről az anyjuk most cukros-mázas 'ma kettőtkakilt, és rámkacagott, vateráztam neki egy zsákruhát' blogot írnak, telebúrva a gyerek képével. Ez a gyerek egyszer kamasz lesz, aztán meg felnőtt, és lehet belőle politikus, vagy BKV vezér, vagy bármi. És akkor ezek a képek előkerülnek majd megint, ahogy túrja az orrával a csokitortát, mert nyakig összefosta magát. Hejj...

Photo Friday: Change of Season


2012. október 19., péntek

A legegyszerűbb sütemény - leveles lekváros


Még a Garay-n vettem a péksütisnél valami mennyei szilvás sütit. Megcsinálható itthon is, nagyon nagyon könnyen. Csak kész levelestészta kell hozzá (puff pastry), meg valami lekvár. A tésztát kigönygyölítedd, vagy kinyújtod, nem tudom otthon milyen formában kapható, kockákra végod (négyzetekre), teszel rá a lekvárból középre, majd félbehajtod, lenyomkodod. Kivajazott tepsiben  220-fokra melegített sütőben kb 8 perc alatt kész. Mennyei. És ultragyors. Sütéssel együtt 15 perc az egész.

2012. október 15., hétfő

Az a kék csík a pelenkán

Na megvan, az azért kék, mert a fehér body-n simán átlátszik. Egész hasznos lenne a dolog, ha nem jelezne az első pisinél rögtön. Na mindegy...

Iszonyatjó idő van, süt a nap, így tegnap kirándultunk, megnéztünk egy kastélyt, vagyis annak a romját, ezért szeretem ezt az országot. Mert ilyen. Kastélyos-vagány. A legjobb az, hogy a kastély közepén gyönyörű gyep van, és bár ezzel egy kicsit a történelmi kép megbomlik, legalábbis nekem, sokkal szebb az élet.

És persze tök jó a történelmük, majdnem mint a miénk. Lehet kicsit jobban bele kéne ásni magamat. Illene vagy mi. Tegnap viszont majdnem megvettem a Clans and Tartans c. könyvet, elég vastag ám. Hogy mennyiféle skótminta van, elképesztő. Kipróbálnám milyen lehetett akkor élni, a skót felföldön, zord időben, szoknyás férfiak között. "nem tudsz te semmi Havas Jon"

2012. október 12., péntek

Minden napi rejtélyek

Tehát az itteni Pampers pelenkán van 'wetness indicator', tehát mutatja, hogy mennyire pisis a gyerök. Teljesen felesleges funkció, de mindegy, van. Alapjáraton, tehát a vadiúj peluson sárga - magyarán pisiszínű. Ellenben, amikor pisis lesz, akkor bekékül. Há.
Hát miért nem fordítva? Demostnem?

Photo Friday: In Motion


2012. október 5., péntek

Landoltunk

És az úton természetesen mit láttam? Zöldre (!!!) festett birkákat. Miért kell őket zöldre festeni? Ez a vízlepergető? Vagy így nem lehet őket észrevenni a gyepen?

Mindegy, szóval újra itt vagyunk a Birkák Földjén. Ezerágra süt a nap, így szeretem ezt az országot, amikor zöld, kicsit csípős, és süt. Mert itt még a Nap is másként süt ám. Valahogy élesebb lesz tőle minden.

Photo Friday: Mood


2012. október 3., szerda

A hét beszólása

Bár még nem múlt el ez a hét, szerintem a nyertes megvan:
Miközben átmegyek a zebrán - igen, a pirosban, de sehol egy autó, egy babakocsit toló CIGIZŐ csaj beszól, hogy "kisbabával a pirosban, mit fog tanulni ez a gyerek"... Hát durrant el az agyam, csak esett az eső, így inkább szaporáztam haza.

Természetesen kendős kaland is van, pár napja egy banya azt állította, hogy rosszat teszek a gyereknek, ha kendőben hordom, mert így nem tud mozogni, és elmarad a fejlődésben. "nem mondta a védőnő?? És egyébként is, így nem kap levegőt a gyerek, mert nem tud felemelkedni a tüdeje..." De csak bólogatni volt erőm.