2012. március 30., péntek

Még 19 nap - Sorozat: "The Practice"

Ha jól tudom magyarul az Ügyvédek nevet kapta. Tavaly, véletlenül töltöttem le, a Private Practice helyett. Most az 5. éved végén tartok (összesen 8 van).
innen: www.listal.com

Az első pár részen nehezen rágtam át magam, azóta viszont szinte minden nap nézek 2-3 részt, ahogy az idő engedi. Egy védőügyvéd irodáról szól, ahol 6 ügyvéd van, és egy asszisztens, aki a helyi Rape Center-ben is önkénteskedik. Ezenfelül bírókkal, állami ügyészekkel is találkozunk. Legnagyobb részt az ügyeket, tárgyalásokat mutatják be - van amikor az állami ügyész szempontjából - más védőkkel természetesen, magánéletről kevés szó van, sokkal kevesebb, mint amit egyéb sorozatokban látok. Emberi vonal, tanulság, mélyértelem, morál mindig van, bár van amikor csak részeken átívelően derül ki, hogy nem is az, amire az elején tippeltél. Vannak nagyon vicces részek, részletek, vannak, amin tényleg sírtam (feltehetően a gyerekhormonok besegítettek). Nagyon tetszik, hogy a pl. lefejezett hullákat nem mutatják naturalisztikusan percekig, hanem mint a szoftpornóban, szinte fátyolon keresztül, ha egyáltalán. Ezért szeretem a 90-es évek végén készült filmeket, akkor még nem volt olyan fontos az elborzasztás, vagy talán magasabb volt a küszöb. Engem a történet érdekel, nem az, hogy egy levágott kéz, vagy letépett köröm hogy néz ki.
A legmélyebb és állandó kérdés az az, hogy hogyan képesek gyilkosokat, erőszaktevőket, dílereket védeni, és adott esetben egy jó húzással felmentetni az esküdtszékkel, és ezzel visszatenni az utcára.

Összességében 10/10 az értékelés, az egyik legjobb sorozat, amit mostanában láttam.

Photo Friday: Fleeting

2012. március 27., kedd

Még 22 nap - megváltozom??

Sokszor vagyok úgy vele, hogy megváltozom, nem iss egészen én, hanem inkább bizonyos dolgokat másképp csinálok. Így vagyok pl a takarítással is. Többet kéne, vagy többször kéne, ráadásul alaposabban kéne, örömmel kéne ésígytovábbilag. És mégsem. Úgy takarítok, mintha a fogamat húznák. És ez csak egy, van egypár elképzelés a fejemben, hogy mit hogyan kéne csinálnom, de valahogy, valamiért mégsem úgy csinálom. És csak kép marad, az idő meg megy előre, nekem meg vágyaim vannak, és elvárásaim magammal szemben, amik úgy maradnak.
Az indok vagy nagyon összetett, vagy nagyon egyszerű. Egyrészt elég nyilvánvalóan lustagyerek vagyok, mindig is az voltam. Másrészt meg... másrészt meg... nem tudom. Nem tudom miért nem megy, ha csak apránként is.
Mindent megcsinálok, amit kell, tovább halasztom, mint kéne, és nem nagy örömmel. Kiolvastam milyen a FlyLady program, hátha akkor. Akkor sem... mondjuk voltak benne vicces dolgok, az tény.
Kicsit kisarkítottam most a takarításra, de a lényeg szerintem érthető.
Másnak ez vajon hogy megy?

2012. március 20., kedd

28 nap múlva

Akkor megyünk haza.... 28 nap múlva. Várom is, nem is, maradnék is, nem is. Itt is ott is, ketten is nem is.

Kate Middleton első hivatalos beszéde

Kate minden lépését figyelik, minden nap szerepel valamelyik újság főcímoldalán... nem csodálom, olyan a lénye, hogy megéri. Mert kedvesaranyos, és még mosolyog is sokat, szép, jó a haja, fiatal, csinosan öltözködik. Ő az új királyi kedvenc, vele el lehet adni az egész királyi családot, megint lehető őket szeretni. Néha úgy érzem Kate inkább olyan, mint egy újonnan szerzett aranyos kiskutyi - kissé bábszerű. Namindegyis, a lényeg, hogy megvolt az első hivatalos beszéde - mármint mint a királyi család tagja - a The Treehouse Children's Hospice alapítványnál. Hogy mit mondott nem is érdekli annyira az újságokat, hanem inkább az, hogy a ruha, ami rajta volt. Mert tejóég, ugyenezt a ruhát az ANYJA már viselte 2010ben. Micsoda borzalom.
A képek innen: www.usmagazine.com


A beszédben egyébként megemlítette a férjét, aki ha jól tudom még midnig a Falkland szigeteken van (ezzel borzolva az argentinok kedélyét), és kiemelte a teamwork fontosságát. De ez kutyát nem érdekel, csak a ruha...

Photo Friday: Unwind

2012. március 5., hétfő

Új reklámkedvenc - Kokoriko és Jon Kortajarena

Sokmindent szerintem nemigen kell hozzáfűznöm (c:

Új barátok - még 44 nap

Új barátokra tettem szert, bár az a helyzet, hogy összesen nem sikerült 20 percet együtt tölteni, és az is olyan volt, hogy rengetegen voltak körülöttünk, így nehézkesen ment. Én mindenesetre a szívembe zártam Tian Tian-t és Yang Guang-ot. Ráadásul egy halom hasznos info-t is mondtak. Például, hogy a pandák nagyrészt alszanak, csakúgy mint a macskák pl. Étkezésük nagyrésze, 9venvalahány %-a bambuszból áll, így abból mondjuk elég sokat meg kell enni. A mintázata midnen állatnak egyforma. Évente csak egyszer termékeny a nőstény, akkor is csak 2-4 napig, szóval az ablak elég kicsi. A vemhesség maga 3-5 hónapig tarthat, attól függően mikor tavaszodik ki, mert a nőstény panda a megtermékenyített petét képes beágyazódás nélkül hordozni magában, ha nem megfelelő az időjárás. Hát ez az igaz fantasztikum.