2012. február 29., szerda

Mike and Molly vélemény - 49 nap van még

Mér mondtam, hogy sorozatfüggő vagyok.... teljesen. Most kezdtem el nézni a Mike and Molly-t.
Belenevetős sit-com, pedig azt hittem erről már leszoktak (happy Endings, Perfect Couples, Cougar Town), de nem, még van. Mike  egy sima rendőr, Molly tanítőnéni, mindkettejüknek megvan a sleppje (család, barátok) plusz mindketten rendelkeznek megfelelő túlsúllyal ahhoz, hogy az Anonim Túlevőkhöz járjanak, itt ismerkednek meg, jönnek össze. Innentől látjuk mindennapjaikat. Mind Mike (Billy Gardell), mind Molly (Melisssa McCarthy - akit egyébként a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscarra jelöltek idén.... hát azért ez fura)) figuráját jól játszák, nem túl laposak, bár így a 14-15. résznék kezdenek kialakulni a megfelelő klisék, főleg Mike-nál. A mellékszereplők természetesen egysíkúak, dehát annak így kell lenni. Összességében nézhető, eleddig kellemes, meglátjuk még mit hozank majd ki belőle.
pontozás: 10/7 

2012. február 28., kedd

Fish and Chips

Azzal kezdeném, hogy nem szeretem a halat. Sosem szerettem - főként a szagát, na meg az otthoni folyami halak íze is annyira markéns, hogy nem volt nekem való. Azokat valószínűleg most sem enném meg. Aztán amikor elkezdtem komolyabban utazgatni, itt-ott azért meg kellett próbálgatnom a halat, és egyéb tengeri herkentyűket, először ha jól emlékszem Portugáliában. És már ott meglepődtem, hogy a tengeri hal nem is olyan nagyon szörnyű. Aztán Brazíliában ettem az Amazonas-on, fura kinézetű mindenfélét. Aztán sok sok kihagyás után itt, a Birkák földjén, de csakis fish and chips formájában. A tőkehal, vagy foltos tőkehal, amiből csinálják nem a markáns halízű halak családjába tartoznak, így pont jó. Azóta, hogy elkezdtem, megszállottan keressük a legjobb fish and chipses helyeket, itt van, ahol eddig tényleg jókat ettünk


Braunton - Squires
Van díjnyertes fish and chipsük (tőkehalból), szerintem eleddig ez a top, a nonpluszultra, hatalmas adagokkal, aznap fogott friss hallal. Ha a szakács nem ítéli elgé nagynak az adagot, akkor kapsz mégegy halat.
Az étterem pörög rendesen, nem cicóznak veled sem, leülsz, rendelsz, megkapod, megeszed, mész. Nincs ücsörgés, nincs sörözgetés, itt evés van. Nyáron, főszezonban az utcán állnak sorba. Nyamm.

Glasgow - Chippy Doon the Lane
Az előzőhöz hasonló, kicsit barátibb, éttermesebb jelleg (nem annyira gyorsétterem hangulatú). Ha hal itt is remek, friss, foltok tőkehalból készül. A krumplijukkal szokott baj lenni, valahogy mintha egy kicsit tovább kéne sütni. Viszont nem tányéron szolgálják fel, hanem az eeredeti csomagolást idézve papírtálkában. Az adag itt is óriási.

Dumfries - Cavens Arms
Ide egyébként is érdemes elmenni, mert az egyik legjobb kocsma a környéken. A fish and chips már csak hab a tortán. Sok féle sör, pubkaja, és minden, amit egy ilyen helytől elvárhatsz. Nem hiába kapott "pub of the year" címet. Fura, hogy nincs honlapja, nyilván nincs is rá szükség, mindenki tudja, hogy csak itt érdemes enni-inni, van, hogy sorba kell állni.

Voltunk még egy helyen, de nem emlékszem a nevére, majd megpróbálom felkutatni a neten.
Itthon még nem próbáltam sose, de itt lenne az ideje. Csak a receptek elég specifikusak az olaj hőmérsékletét tekintve, én meg nem tudom lemérni. Hm.

Photo Friday: Inner City

50 van még

Na most megint nagy szükségem van ide irogatni, szóval megpróbálom folytatni, pedig egy jó ideig hanyagoltam. Az ok főként a mértéktelen aggódás, és elkiabálástól való para volt, de tán most már talán rendben vannak a dolgok, a kezdeti nehézségek, ijedelmek ellenére is. Nem akarok nagyon erről írni, csak annyit, hogy mindenek ellenére (against all odds) eggyel növeljük a családunk létszámát. Nem is erről szól ez a blog, bár nyilván írok majd.

Most inkább azt, hogy kb 50 nap múlva én hazamegyek (bár ez az fentiek következményes is), és majd 5 hónapig leszek otthon. Ennek egy jó részét fogom DrB nélkül tölteni, amit még sosem próbáltunk, így a visszaszámlálásom csak félig izgalommal teli. Ja, és akartam írni a legjobb fish and chipsekről, szóval a következő bejegyzés arról fog szólni.