2012. január 19., csütörtök

megint

Ezer éve nem írtam már megint. El vagyok foglalva magammal, rendben is van ez így egészen addig, amíg el nem lep a pánik hirtelen. No nem pánikbetegség, hanem valami zsigerből jövő félelem, vagy féltés, és akkor elkezdek rettenetesen parázni, bújom a netet, azt persze nem szabadna, mert aki keres, az talál. Így most ezt a pánikor írom ki magamból, mert ráadásként úgy kezdődött, hogy rosszat álmodtam, szoktam, nincs ebben semmi baj, csak van amikor annyira ijesztő, hogy nem tudom elválasztani a valóságtól.
Felhívtam DrB-t, aki próbált meggyőzni a feltehető valóságról, hogy minden rendben van... próbálkozom elhinni, biztos így is van, minden rendben van, miért ne lenne.

2012. január 9., hétfő

Kisember

Ma az ATV ment valamiért regel, férjem mániaja, én inkább SPektrumos vagyok, ha már mennie kell. Mindenesetre ma Konrád György nyilvánított véleményt a kormányról (ebbe most nem megyek bele), és egy csúfos szóösszetétel ütötte meg a fülemet:  ... már a "a kis ember" is félti a pénzét... Teljesen felháborodtam, mert senki nem kisember, senki nem érzi azt magáról, hogy kisember, milyen fos duma ez már. Milyen fellengzős, felsőbbrendű pöcsség ezt mondani. Tény, hogy nem olvastam semmit tőle, de ezek után nem is olvasnék. Szidja a korményt, az ellenzéket, bárkit, de a népet, az embereket, ne kicsinyelje már le. Tökgáz. Vagy nem? Nem így gondolod?

Dixit társasjáték - vélemény

A Dixit társasjáték volt az elmúlt napok egyik legnagyobb élménye. Élvezetes, rendkívül kreatív, végtelen jó szórakozás. egmozgatta a fantáziánkat rendesen, jó vétel volt. A játék lényege abban áll, hogy mindenki kap 6 kártyát, ezeken kép van. A játékosok közül az egyik a mesélő, ő az egyik kártyájára asszociólva mond egy mondatot, vagy szót, ez lehet egy fimcím, verssor, hangutánzó szó, vagy bármi. A többi játékos pediog a saját 6 kártyája közül kiválasztja azt, ami erre a mondatra a legjobban illik, odaadja a mesélőnek, aki megkeveri a kapott kártyájat, és persze a sajátját, majd kiteszi, hogy mindenki lássa. És ekkor lehet szavazni, hogy melyik volt a mesélő kártyája.
A kártyák elév elvontak, néha megkérdőjeleztük a rajzoló pszichikai épségét, mindezek mellett zseniálisak. Kell egy pár kör, amíg belejöttünk, hogy milyen mondatot érdemes mondani. Min 3 játékos kell, mi 4en voltunk, és így pont remek volt.
innen:  www.waiting-on-the-inside.blogspot.com

Zseni. Az év/évtized játéka... Minden szempontból 10/10.
 

2012. január 5., csütörtök

Háááát

Elnézést, hogy egy csomót nem írtam, de az izgulás az eszemet vette, féltem is rendesen. De tán most már megoldódott, és megint tudok írni.
Előszöris az Újévre mindenkinek minden jót, szépet, és legfőképp azt, amit magának kíván. Remélem a bulik jók voltak, a miénk jól sikerült úgy-ahogy, éppen az izgulás tetejét másztam meg, próbáltam másoknak nem mutatni, dehát. Viszont játszottunk Dixitet, nagyon jó, majd írok róla. Most itthon vagyunk, én maradok is még a hónap végéig biztosan, mert most orvosok, meg vizsga, van minden.