2011. május 30., hétfő

zumba wii tapasztalatok 2

Már kb 4szer is használtam a zumba-t, eddig csak single lesson-okat, de ma belevágtam egy bemelegítő single lesson után egy 20 perces beginner órába (ez szép magyar mondat). Szóval van lehetőség először megtanulni az alaplépéseket, utána érdemes ezeket az órákat venni, de lehet partizni is éppenséggel, azt még nem próbáltam. Az 5 perces Calypso bemelegítés kellemes, bár én ezt a cicirázást annyira nem kedvelem, de belefér még. Néha nehezen tudom követni még, de gondolom ha már sikerült megtanulni a lépéseket rendesen, na meg lecsusszant rólam pár kiló, akkor könnyebb lesz. A 20 perces programban van egy bemelegítő 5 perc, utána van 3X5 perc rendes ugrabugri, majd még valamennyi levezetés (de lehet, hogy csak 2X5 perc volt?). A levezetés csak fenékrisza igazából, próbál valami hastáncszerűre hajazni.
Összességében nem rossz, néha nem vágom hogy miért nem számlja nekem a pontokat, de az az ő baja, és néha nehezen tudom követni. Kicsit idegesítő, hogy ilyen "árnyalak"szerű az edző, lehetett volna éppneséggel hús-vér ember, úgyis róla vették fel, de megszokható.
Viszont még midnig nem tudom, hogy kell kilépni, ezért a pontjaimat nem menti el. Na ez így gáz, és gagyi. Viszont a 20 perc után szépen felment a pulzusom, volt kis izzadás is - mondjuk nem vagyok nagy formában, az is tény.A Wii Fit plus + Balance board kombinációt jobban szeretem, vannak rajta jópofa és idegesítő játékok, de a sport része sem rossz. Annyit hiányolok egyedül, hogy nincs benne egy felépített edzés program, hanem én válogathatom össze, mit akarok. Ezeket össze tudom tenni egy sorozatba, az úgy nem rossz, de ehhez még lusta voltam. A 30 perc free-step a kedvencem, kellemes, lehet közben tv-zni, súlyzózni, és tőleg függ, mennyire izzadok meg.

2011. május 28., szombat

10 perces izgulás

Bár izgulnom nem kéne, viszont most azért 10 percig megteszem, mert most készítem a classic English Cream Tea-nkhez a scone-t.
Most az úton kaptunk rá. A scone az egy édes pogácsa szerű, amire rákenjük a clotted cream-et (nagyonm druva tejszín) és az eperlekvárt. Jamm. És ma délután sajátot eszünk.

Photo Friday: Sundown

(Basically anywhere in) Cornwall, 2011 May

Photo Friday: Many

Cornwall, Minack Theatre 2011 may

az ország vége

Már tökrégóta el akartam menni a Land's End-re, de mondjuk már vagy 10 éve, amikor először volt úgy, hogy ide kell jönnöm élni, a Birkák Földjére - ez aztán elmúlt. És most DrB észrevette, ha nem megyünk el utazgatni, ami engem életben tart egyébként, akkor bizony a szomor annyira eluralkodik rajtam, hogy nem is biztos, hogy kilábalok. Szóval mentünk. Voltunk ott is, de a legjobb napot a Minack Theatre-nél töltöttük, csak feküdtem a fűben, élveztem a Napot és a napot, és hallgattam az óceánt, és megcsodáltam az csodás strandokat.

Cornwall egyébként is gyönyörű hely, nem nagyon fogtunk mellé, pedig nem terveztünk semmit, csak mentünk.
Azért a szomor itt van, próbálok meditálással, egyébbel túljutni, és megmaradni pozitívnak.

2011. május 18., szerda

(vágy) alku

Alkudozom. Alkudozom az égiekkel. Hogy csak egy kicsit, csak ezt, csak azt, hogy akkor majd én így meg úgy. Tudom, hogy nem így működik, mégis. Jön a miértpontén, nem akarok Jób lenni, és a többi magamat sajnáló egyéb gyűlölmény. És alkudozom, fogadkozom, Ő is tudja, én is tudom, hogy semmi értelme, és nem csak azért, mert nem tartom be. Vajon könnyebb azt hinnem, hogy ami történik, az azért van, mert Isten szerint nekem ez így lesz majd jó? Tanulok én ebből? Jobb leszek? Nem tudom. 

Azt mondják az agy csodákra képes, hallottam már olyanról, aki meggyógyult attól, hogy leírta százcsilliószor, hogy meggyógyul, és megtörtént. Vajon véletlen egybeesés, vagy tényleg csoda? Néha nem merek kipróbálni dolgokat, mert félek, hogy nem válik be, és lassan nincs több opció, nincs új ötlet. És akkor mi lesz? 

2011. május 17., kedd

Photo Friday: My World


Skócia, 2010, pár nappal az izlandi vulkánkitörés előtt, 

szomor

Nahát akkor nyígnék. Egyébként is magamterápiájára csinálom ezt itt, és most pont. És megintcsak sötét verem ez, de nem a Petőfi-féle, ez egy saját, nekem gyártott. Nem, tudok nem izgulni, mert izgulok, nem tudok nem arra gondolni, mer másra nem is. Hiába minden, és nem hiába. Olyannyira fáj a szívem, hogy nem látok, de nincs is mit. Kifacsartam, és várok várok, hátha, és keresem magamban a további erőket, hogy ne. Essek. Annyira. Mégmélyebbre. Mert biztos van fölfelé, csak nem találom (tán mert nem látok). Miközben van itt nekem, sok sok csodám, értem én, és mégis. Még úgy tűnik a verem falát kell tapogatnom, bár most a fejem verném bele, vagy kivenném a szívemet, és mélyre bedugnám a falba, fájjon másnak. Ne. Ne fájjon másnak. Csak nyelje el a végtelen mély, és adjon helyette mást. Vadi új, egészségeset, ami tud dobogni, dübögni, dörömbölni itt bent nekem, és nem kell hímestojásoznom vele, és mások előtt bátorarcot felöltve "jólvagyok" mantrával előretolakodni, haláltmegvetően, hogy lássák, én egyben vagyok. Nincs bajom. Jól vagyok.

De ha a Berettyó közelebb lenne, nekimennék, most, itt, gondolkozás nélkül.

Magam vigasztalása kifolyik, kis sós cseppekben küldöm világgá - még csak ezt sem tudom megtartani.

2011. május 16., hétfő

Demokrácia

Hátkérem nálunk demokrácia van itthon. Mindketten elmondjuk mit hogyan szeretnénk, majd mindketten azt csináljuk, amit akarunk. Egyszerű, jól működik.

2011. május 15., vasárnap

illetve csók

Eleddig vendégeink voltak itt Birkaföldén, megmutattam a csak fehér birkákat, a fekete birkákat, a foltos birkákat, és a kedvenceimet, a fehér birkákat fekete fejjel. Ezenfelül megmutattam a környéket is, ettünk fish and chipset és steak-et is, ez utóbbiban nem tudom mi a nagy szám, dehát én fél-vegetáriánus vagyok, tehát nem is baj. Most ettem először, nem volt rossz, de nem mondom, hogy kifejezetten erre vágyom minden nap.

A békát meséltem már? van róla képem is, ultra nagy varangy, kicsit megszuttyongattam - nem direkt, véletlenésgből. De nem egy csókolni való darab, szóval hátrább a szájakkal csajok, a béka marad itt a kertben.

2011. május 7., szombat

vannak

Naszóval vannak azok a dolgok, amiket nem értek. Ilyen pl. az, hogy a Tesco parkolójába miért jó farral beállni. Így a csomagtartó, ahova majd a sok megvásárolt cuccot kell tenni, szinte elérhetetlen. Egyrészt nem lehet odatolni a kocsit, ha jó szorosan álltak rád, akkor még a szatyrok is nehezen férnek be, és ha olyanod van, ami enm fölfele nyíló ajtór, hanem kétfelé, akkor minden alkalommal be kell zárni a félajtót, hogy ofadérj.

Tény, hogy az ilyanek szebben parkolnak, mint én, mert én bizony legtöbbször ferdén tudok csak beállni, nem tudok én ekkora autót irányítani (bizonyíték rata a sok sérülés), viszont legalább a parkoló legtávolabbi sarkában állok meg, ahol kb 50 hely van szabadon. Meg az én ferde kocsim.

(Ha már parkoló, akkor csak megjegyzem, hogy van a sima parkoló, van a mozgáskorlátozott parkoló, és van a családi parkoló, ahol a kocsik mellett fel van feste egy nagyobb rész (bő félkocsinyi), ahova nem lehet állni, hogy a külköket nyugodt szívvel pakold be a kocsiba, és nem azon nyifogj, hogy elcsapja valaki.)

Skócia szabadon?

Skóciában a tegnapelőtti választásokat az SNP nyerte (Scottish National Party), így most már többségben vezeti a skót kormányt. És ők az Egyesült Királyságtól való elszakadást szorgalmazzák. Olvasgattam a cikkeket, de ami mégviccesebb a hozzászólásokat. Ebből a következők derültek ki számomra (ez nem tükrözi semmilyen szinten a valóságot, csupán annak a néhányszáz internethuszár véleményét)
+ a skótok nem a jobb jövő érdekében szakadnának el, hanem mert nem bírják az angolok nagyképűségét
+ a skótok egy része meg van elégedve az eredménnyel, és az elszakadás lehetőségével. Csak ne most rögtön
+ az angolok szentimentalitásuk végett tartanák meg Skóciát, minth a Great Empire még jelenetene bármit is az angolokon kívül is bárkinek.
+ vannak olyan angolok, akik szintén függetlenséget akarnának. Hoppsza, külön Anglia? Észak-Írországot megkapják az Írek? És mi lenne Wales-szel?
+ viszont magával a párttal (SNP) sokan elégedettek, mindenki itt a Birkák Földjén, többen mondják, hogy nem is a függetlenség a lényeg, hanem hogy a pártnak elfogadható jövőképe van.
+ vannak, akik nem akarnának elszakadni, félnek az olajtól. (Amiből a párt pénzelné az országot, de csak pár évre elég)

Tökre izgi.

2011. május 5., csütörtök

kultúrpercek

Komáromi János: ma valahogy 

ma valahogy nem csillan a fény
ma valahogy minden kőkemény
ma valami eltűnt
valami elveszett
ma nem találom a kezedet

ma valahogy nem csendül a dal
ma valahogy minden megzavar
ma valami nincs itt
valami üressé vált
ma megtalálom a bús magányt

ma valahogy nem fényes a Nap
ma valahogy a szó is megakad
ma valami hideg lett
valami reszketett
ma felgyújtottam a szívemet

ma valahogy nem nyugodt az éj
ma valahogy semmit nem mesél
ma valami kialudt
valami elégett
ma feledni kéne az egészet

ma valahogy nem megy semmi
ma valahogy mást jó volna tenni
ma valami más lett
valami érintett
ma emléked kísértett

szóirritáció

Van pár szó, amit nem hiszek el. Ilyen pl. a lelkifurdalás. Az lelkiismeretfurdalás, könyörgöm, nem olyan sokkal hosszabb, bírjuk már kimondani. Főleg, amikor tv-ben mondják, akkor ráz. (Akkor már legyen inkább lelkifurka, ahogy az egyik stand-up-os mondta, azt hiszem a KAP, vagy amásik? bocsánat, nem tudom már) Aztán ma meg olyat olvasott fel nekem DrB a négyes metróval kapcsolatban, kommentek közül, hogy ködbér. Igen, a fejedben drága. Aztán nem bírom, ha azt mondják, hogy valamivel egyetemben, az -ikes igék rendes használatának mellőzését, a muszáj szó helyes leírását, a pajtik szót, a felesleges becézéseket: böri, aji, szülifelcsi, meg egy további halom, amit inkább nem is írnék le.

Szemét Birkaföldén

Erről már akartam írni a múltkoriban is, de szerencsére most már eleget ittam a nagy izgulás közepette ahhoz, hogy meg is írjam.
Naszóval emgérkeztünk, és nem volt kukánk, rendelni kellett az önkormányzatról. Mivel a házunkban nincs térerő, vonalas telefon meg pláne, ezért inkább e-mailt írok, akinek csak lehet, mert ki kell állni a kertbe, ha fúj a szél, akkor vándortérerő van csak, ha esik az eső, akkor. Naszóval írtam nekik, mondták is, hogy küldik a cuccot. Utána pár napra írtak, hogy hoppá, rendes kukát nem kaphatunk, mert ebbe az utcába nem jár kukásautó. (egyébként az utcának nincs neve, a házunknak nincs száma, de legalább van neve) Így csak egy fekete dobozt kaptunk, plusz egy zöld zacskót és egy barna zacskót, amit később megfejeltek egy kisebb zöld dobozzal. Szóval a szemetet 5 féle helyre gyűjtöm jelenleg.
1. kommunális - minden ami az alábbi 4-be nem fér bele
2. fehér papír (újság, szórólap, zoknik - csak párban, fehér lapok)
2. karton (tojástartók és egyéb papír dobozok)
4. kajamaradék (ha nincs házi komposztálód)
5. fémdobozok, műanyagdobozok (amennyiben újrahasznosítható), alufólia (összegombócolva) üveg - itt minden csak elmosva.

Tetszik a rendszer, de elég fárasztó egyébként. Ha nem mosod el, nem viszik el, ha nincs rajta az újrahasznosítható jel, nem viszik el (csak néha)

És még ennyi idő után is van, amit nem tudok hova tenni, meg kell néznem az ismertető brossúrán, vagy a neten.

annyi sok a vízen

Most hirtelen annyi minden támadott le, hogy. Az első az természetesen az izgulás, elképesztő hullámban tört ma rám, továbbra is jelek után kutatok, figyelek, hogy megerősítsem vagy elvessem az izgulás tárgyát. Nem egészen tudom leírni, milyen érzés, de ha valaki már izgult olyanon, ami nem saját hatáskörbe tartozik, de életfontosságú, akkor érti. Olyan, mint egy rossz vizsga. Vagy amikor először vadvizieveztem. No nem rafting, hanem kőkeményen egyedül kajakban a gyorsvíz ellen. A víz 4-5 fokos volt, és természetesen az első dolog - miután sokkoltam magam és környezetemet az egésztestes neoprén (miért nem prém? az kedvesebb) ruha viselésének magas gúnyolódásra/viccelődésre-okot-adó faktorával - be kell engedni a fent említett iszony ruházat alá a hideget. Mert csak ekkor tart majd melegen. Viszont tényleg melegen tart, ezt többszöri kényszermártózás után saját tapasztalatból állítom. Szóval ott állsz beöltözve, megfürödve jegeces folyóban, beülsz a kajakodba, beborulsz, beülsz, és ismét beborulsz. És akkor jön az első izgalom hullám, mármint az elős igazi, ami nem amiatt van, hogy mi lesz, hogy lesz. Hanem amikor szembesülsz azzal, hogy hiába evezel jól, hiába úszol jól, itt olyan erőkkel állsz szemben, amik nem cicóznak, nem engednek. Az a zsigeri izgulás, amikor felötlik benned, hogy mégis mia a dunnafasznak vagy itt, de menni kell, mert. Odataszít a muszáj is.  Az az izgulás, amikor hatalmadat vesztetted, nincs apelláta (kedvencbarátom szerint lamelláta), kie kell bekkelni a végét.
Nem tudom leírni, mennyire észveszett ez, mennyire nem tudsz csinálni semmit, és mennyire egyedül vagy ebben, hiába vannak melletted annyian, és hiába vannak páran igen közel, nem értik, amíg nem mentek ezen át.

Egyetlen rosszabb dolog van. Január 24. Amikor megállt a világ. Az egész világ. De ezt máskor. Tán. Most vannak a fejemben többi dolgok, azokat is ki kell

Izgalom és ámítás

Namost az van, hogy izgulok valamin - nem is lényeges, hogy min. Ezt a blogot is azért írom, hogy aggodalmamat itt kiadjam (tessék: agg agg), lévén egyedül vagyok a nap nagyrészében, 10 km-re sehol senki, a szomszéd birkáival tudnék még beszélgetni (a szomszéd nem jófej). Naszóval izgulok. És ilyenkor jeleket keresek - mert ugye a csajok ilyenek - hogy fű most ez, há, most az. És annyira bele tudok bonyolódni a saját gondolataimba, hogy már nem tudom, hogy valójában mi a stejsz.
+ hogy tényleg van-e jel, és ügyesen észreveszem (más dolgom nincs is)
+ vagy nincs, csak én látok már minden bele dolgokat, amik nincsenek
+ vagy csak azért vannak jelek, mert annyira akarom, hogy a világ produkál nekem áljeleket.

And now something completely different...

Drága DrB kitalálta, hogy nyáron elmegy a Buddhisták közé 10 napra, valami stresszoldásra, mert akkor 10 napig nem beszél, nem csinál semmit, nem tudja mit csinálhat. Hát vannak ilyenek, hogy nem is olvashatsz, nem nézhetsz TV-t, nincs internet, nincs telefon, semmi sincs, csak Te és a gondolataid. Nehezebb, mint hangzik.
Mesmer: hű, és akkor 10 napig csak gondolkozol, gondolkozol? Mi minden fog neked eszedbe jutni?
DrB: Na ezért nem mehetesz te ilyenre, mert neked negyed óra is elég ahhoz, hogy a következő félévre való átcsavart-gondolatmennyiség kijöjjön belőled. 

Hm... nem kéne megosztanom vele mindent, ami eszembe jut?

2011. május 4., szerda

Kultúrperc

És így estére egy vers. Mostantól lesz ilyen is, bár alapvetően a szemétről akartam írni. Aztán most meg ez lett.


Minden egyes magért négykézláb kúszom
Nem panaszkodom
Tényleg elszórták a búzaszemeket
Igy nincs is semmilyen mentségem
Ebben a félelmetes labirintusban
Csak ne zavarna,
Hogy olyan sokszor megbotlom
S az igazat megvallva,
A fehér botom is útban van nagyon.
Az segítene a legjobban,
Ha nagyon szorosan fognád a vállam....
És csak arra kellene figyelnem,
Hogy belecsússzak a lábnyomaidba
Szeretném érezni gyöngéd szorításod
Kezeid melegségét
Itt legbelül hihetetlenül nagy a sötétség
És visszafordíthatatlanul
Csökken a napok száma.

Tornay András


I am a Travel Agent

Amíg dolgoztam, pontosan ez volt.


I AM A TRAVEL AGENT!!
I am a travel agent....I have advance degrees in accounting, public relations, marketing, business building, computer science, civil engineering, and Swahili. 
I am a travel agent....Of course I remember the reservation you booked six years ago, even though you don't have a confirmation number and you think it was made under a last name that begins with a T. 
I am a travel agent....It' s no problem for me to give you seven connecting non-smoking poolside suites with 2 king beds and 4 rollaways in each, and yes, it is my fault that the hotel does not have a helicopter pad. 
I am a travel agent....I speak all languages and have visited Every destination. 
I am a travel agent....It' s obvious to me when you book your reservation for Friday, you really mean Saturday.
 I am a travel agent....My company has entrusted me with financial information, and yet I can't tell you why your hotel bill for March 1989 had a .50 per phone call because, of course, you shouldn't have to pay for calls. 
I am a travel agent....I understand that Joe Blow Ltd. is a vast empire and will make or break my agency. 
I am a travel agent....Yes, I am lying when I say there are no seats left at the lowest price during Spring Break, Thanksgiving or Christmas. 
I am a travel agent....No, it's not a problem for me to quickly construct several more guest rooms at the hotel you want, and this time I will not forget the helicopter landing pad! 
I am a travel agent....I am capable of checking fares for three people, taking five reservations and answering fifteen calls simultaneously.
 I am a travel agent....I always know where to find the best vegetarian, kosher, and Mongolian barbecue restaurants. 
I am a travel agent....I know exactly what to do in all cities without spending money. 
I am a travel agent....I take responsibility for airline food, traffic jams, rental car flat tires, weather, hotel locations, and the national economy. 
I am a travel agent....Of course I can fit you into the hotel at the special corporate rate because you are affiliated with the Blackburn North Lawn Bowling club. 
I am a travel agent... I am never offended when I spend 10 hours researching a 12 day Europe itinerary only to hear you say you "I booked it myself over the internet and saved $30 !!!" I also never gloat when you call back to say the rate was sold out or that you are stuck in the middle of no where since they cancelled your flight and you cannot "call" your internet provider to be protected on another flight. 
I am a travel agent... I love when people walk up to me at parties and out of the blue expect me to know the latest airlines fares from Melbourne to Ibiza via Byron Bay, the Maldives and Nairobi "off the top of my head". 
I am a travel agent... I love that everyone assumes I get to travel everywhere for free and when I do get to take advantage of a perk people act like it is a sin against nature. If you ask me to get you the rate at my "travel agent discount" I will kill you. 
I am a travel agent...Don' t bother telling me any dates or cities since I am a mind reader and already have the reservation in my crystal ball before you can tell me. 
 I smile, empathize, sympathize, console, cajole, up-sell, down-sell, cross-sell, perform, sing, dance, make coffee and fix the printer..... ........ I AM A TRAVEL AGENT!!!

időjárás

A bennszülött birkaföldieknek tényleg folyton az időjárásról beszélnek, azt hittem ez csak valami klisé, vagy általánosítás, vagy előítélet vagy bármi. De nem. És most már értem, hogy miért. Olyan gyorsan változik, és nem csak időben, de akár pár száz méter is sokat számít. A városban, ami kb 10 km 20 fok van - én nem beszélhetünk arról a jelenségről, amikor a nagyvárosokban mindig melegebb van, mert ez egy húszezres városka - itt egy kicsit feljebb és északabra már csak 15. A városban ragyogó napsütés van, egy szál pólóban sétálgattam, itt megveszekedik a szél, rángatja a pumuklipázsitot, és pullover+kabát kombóban sem kényelmes. 
Szóval az idő itt családtag, már mi is egy többet emlegetjük, fontos része az életünknek, kőkemény beszélgetésfolyam alapja, és nem csak felszínes ismerősök között, hanem barátok között is. Megdöbbentő. Otthol nem tudnék 15 percen keresztül erről prézsmitálni, itt viszont napra/órára lebontva át kell beszélni, és tényleg érdekel, hogy amíg nálunk a szél besüvít a kandallókba, addig 12 km-re tőlünk éppen napoznak. Mint egy többcsatornás szappanopera. Reklám nélkül

Reklám - Dior rúzs

Kicsit mások itt a reklámok, de majd erről máskor. Viszont van egy reklám, amit nem értek (illetve értem én, de szerintem így nem jó). Ez a Dior Addict rúzs reklámja.
Valami híres modell játszik benne, nem jut eszembe a neve, ilyen álmos szemű szőkeség, mindegy. Szóval a modell otthon - fetreng az ágyon, majd mnnie kell valahova, kirúzsozza magát. Következő vágásban a modell a kocsiban ül, fontos helyre mehet, mert elegánsan felöltözik, a harisnyát ott húzza fel a kocsiban, ésmielőtt kiszállna, ismét kirúzsozza magát. Namármost. Ha indulás előtt és a kocsiban is rúzsozni kell, akkor az nekem nem elég jó rúzs.... nem?
Vagy mit nem fogok?

A youtube-on valami hosszabb változat van, de a lassú net miatt nem tudom megnézni, már 10 perce próbálkozom vele. De itt a reklámban akkor van vége, amikor kiszáll a kocsiból.

2011. május 3., kedd

zumba wii - első tapasztalatok

Most vettem az elős Zumba órát Wii-vel. Kicsivel több mint egy órát csináltam, eléggé leizzadtam, ami tán jójel. Eslő körben azt csináltam, ahol megtanítják az alaplépéseket, majd pár single routine-t is - ezek kb 5-6 percesek. A 20 perces órába még nem vágtam bele, majd holnap.
Nem rossz, de nem könnyű követni, amikor elvesztem a fonalat, akkor csak táncolok magamban, jó az nekem. Feneket combot biztos megmozgatja, de hogy lesz-e hatása, azt nem tudom, azt hittem a Wii Fitness-ről is, hogy milyen ultrajó - bár fogytam vele, illetve az állóképességem jobb lett, az biztos - 10 percet simán lefutok, ami egy ilyen couch potatoe-tól már elég szép szó szerintem.
A zumba wii menüje elég gagyi, nem igazán átgondolt, a betűk kicsik, ezen részéért nem adnék egy kanyi vasat sem. A többit meg majd meglátjuk.

Olvastam a Dukan diétáról, nem hiszem, hogy fogom csinálni, szerintem egyáltalán nem egészséges. A szénhidrát elhagyása - főleg hosszú távon - rákosodáshoz vezet, olajok, zsírok pedig kellenek az egészséges bőrhöz, hajhoz, élethez. Tán még a legjobb a 90 napos kúra, amikor csináltam, fogytam is vele. Egy bajom van, hogy mindig van valami. Születésnap, névnap, ilyen-olyan ünnepek, ami miatt van pár nap, amikor nem tudom csinálni, aztán meg leszarom. Persze hiába szépítem és keresem a kifogásokat, hiányzik belőlem a kitartás, és túlbuzog a finom étel szeretete.

fű és húzás

A házhoz, amit bérelünk nem tartozik fűnyíró, viszont a fű már térdig ér(t). És akkor jött a dilemma: Vegyünk fűnyírót? Az ebay-en? azért el kell menni, na meg kell egy halom hosszabbító is, szóval az már nagyon drága. Azt nem veszünk. A benzines még sokkal drágább, és egyébként sem tudjuk hol tartani, mert se pince, se garázs, se kamra se semmi. Szóval vettünk egy olyat, ami ilyen tologatós, és nem kell hozzá se áram, se benzin, csak emberi erő. Valaki írta is, hogy "great workaout". Hát egyébként tényleg az, és a gereblyézés sem kutyus.Viszont ez a fűnyíró ezt a magas füvet nem tudja jól lenyírni, szóval most a kert úgy néz ki, minta valami zöld pumukli haját bemindenezett fodrász vágta volna le.

Tegnap persze meghúztam az autót. Béna voltam, nem figyeltem, szégyenlem is magamat, mert gáz. Egyszer már volt ilyen pár hónapja, de akkor műanyag panelt zúztam meg, most simán az ajtókat. Ehh.

És még mindig izgulok, beleélem magamat és nem lesz semmi már megint. Szokás szerint.

2011. május 2., hétfő

tortaszelet

Nem tudom, hogy milyen volt az ifjú pár első tortája, állítólag kétféle is volt, egy csokis-kekszes (a pasiknak) és egy gyümölcsös (a nőknek).
Én a csodás ujj, - és szájszélnyalogatós joghurttortát csináltam meg a mi külön ünnepünkre.Ennél már csak a grillvödrünk viccesebb csak, amivel a péntek délutánunkat elütöttük. Dokumentáltam, majd közzéteszem, mert a vödör marad.

még egy kérdés

Lenne mégegy kérdésem az Esküvővel kapcsolatban: hogy lehet az, hogy a Bride's Maid (nyoszolyólány??) fehérben volt? Azt hittem senki nem lehet fehérben, csak a menyasszony

Photo Friday: Primary Colour

Ez most nem volt könnyű - nem is jó. Velence 2009

gyűrű és szilva és hal

Megvolt az esküvő, jónagy felhajtás volt, nem szívesen házasodtam volna 2 milliárd ember előtt. Na de azért felmerült bennem egy kérdés - volt több is, de a tegnapi pezsgő zuhé kimosta.
Kate miért nem húzott Vilmos kezére gyűrűt? Itt nem szokás?
Na van mégegy: amikor Kate vonult befelé, akkor Vilmos miért nem nézett hátra?

Én viszont igen finom vörösborban áztatott aszaltszilvával és vadáfoányával töltött sertéskarikákat csináltam, hogy DrB kifeküdt rajta, még most is fekszik. A királynő megnyalta volna mind a 10 ujját. A királynő egyébként 85 éves, a Duke of Edinburgh 90. Nem látszik rajtuk, lehet, hogy a tengeri levegő teszi, de itt az emberek fittebbek.

Ja és tegnap volt, hogy a haltól okosabb leszel, bizonyítottan, szóval megpróbálok ma fish and chipset enni. Hátha.

És most izgulok. Kifejezetten, és nem tudom leállítani.